Screenshot 2016-05-25 at 21.15.11 - Edited Screenshot 2016-05-25 at 21.14.24 - Edited     Screenshot 2016-05-25 at 21.14.52 - EditedScreenshot 2016-05-25 at 21.15.24 - Edited

När man skapar en bilderbok lönar det sig att lägga tid på att göra en genomtänkt storyboard. En storyboard är en slags skiss-karta man använder sig av när man gör tex film eller böcker. Det hjälper en att planera hur många sidor man ska ha och vilka bildelement som ska vara med på varje sida.

Genom att författare och illustratör tidigt kommer överens om detta sparar det illustratören mycket tid när de riktiga bilderna skapas. Eftersom man samtidigt kommer överens om antalet sidor är man redo att ta in offerter för tryck.

Här kan ni se några av skisserna som Emanuele Romano skapat för Upp till det Gröna Leklandet, som är Smartypants nästa bok. Underbart att se historien komma till liv. Vi räknar med att omslaget blir klart om ca 4 veckor och då planerar vi att lägga upp boken för förköp för att finansiera tryckkostnaden.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + elva =

Besök oss på Facebook