Upp till det Gröna Leklandet skiss Kung Gurka

Illustratören, ofta en mycket kreativ person, får tydliga bilder i huvudet av hur bokens bilder ska se ut. Förlagets kreativt ansvariga har en annan. Fast på Smartypants behöver vi aldrig bli oense för det är alltid barnen som författat boken som bestämmer hos oss. Det är inget vi gör för att vara snälla, utan för att barns fantasti är så överlägsen vuxnas att bilderna blir bäst då.

Igår fick de fyra författarna till Upp till det Gröna Leklandet tycka till om den första skissen på Kung Gurka, och de var väldigt överens om ett par saker; Solglasögonen måste vara coolare, och vi har ju ”glömt” att rita de röda pärlorna på kronan, och varför i hela friden är han inte glad? Han bor ju på bästa stället i världen. En annan självklarhet som de undrade hur vi missat var att han självklart är mycket längre, han är väll ingen smörgåsgurka heller!!

Alright bosses, vi gör om och  gör rätt.

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − nio =

Besök oss på Facebook