DSC_1955 - Edited

En dag före sommarlovet besöker jag författarna i skolan och teamkänslan är på topp. ”Vårat team heter SMILE” säger de och hänvisar till namnen; Melin, Ida, Lydia och Ebba. Det tog ungefär 5 sek för dem att komma på ett teamnamn.

De har gått i samma klass i fyra år och jag har ingen aning om hur bra kompisar de var innan, men jag är imponerad av hur snabbt de blivit ett skrivarteam och hur de planerar att de ska fira när boken är tryckt; ”Vi ska äta choklad” ”Nej, vi måste ha fest, med godis och grönsaker och läsa boken massor med gånger, och bjuda in våra släktingar”. Utan att veta det planerar de en boklansering av högsta klass med premiärfest och allt och jag känner ett stort ansvar att uppfylla deras drömmar. Snart måste boken upp till för-försäljning så vi kan få den till tryck. Minst 150 böcker behöver vi sälja för att det ska vara möjligt, och den uppgiften är högsta prioritet för Smartypants Bokförlag de kommande månaderna.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan återskapa denna författar-glädje hos många fler barn de kommande åren genom Smartypants. ”Glöm inte att vi har fler böcker hemma som du kan publicera sen”, säger de innan de tröttnar på mina frågor och glatt springer iväg för att se klart filmen och äta lite popcorn den sista skoldagen innan sommaren. Och jag tänker när jag sätter mig i bilen och kör därifrån att jag måste ha världens bästa jobb (och att jag nu också måste fixa en lanseringsfest).

Liza Maker, Grundare till Smartypants

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 6 =

Besök oss på Facebook