Tack för alla fina sagor som skickats in. Det har verkligen inte varit lätt att välja ut ett mindre antal. Man önskade att man kunde göra böcker av flera stycken.

Vi har nu gallrat ned urvalet till 5 sagor, varav 1 kommer säljas på Kickstarter i Aug. Här kommer den första. Vi tar väldigt gärna emot feedback.

alien-1085230_1920

RYMDDRÖMMEN*

Det var en gång en liten pojke som hette Bert och låg och sov. Han drömde en väldigt konstig dröm. Han drömde att det kom en rymdraket från molnen. I raketen fanns mars-män som ville föra bort honom. Han vaknade varje morgon och var kallsvettig. En dag fick han en idé. Han byggde en raket för att åka till månen. På natten när alla sov smög han ut och in i raketen. När raketen lyfte lät den som världens största prutt. Oj, nu vaknade kanske mamma och pappa. När han kom fram fanns det Mars-män där fast de var snälla. Bert och mars-männen spelade fotboll med månstenar och åt rymd-tacos och annan rymd-mat. När de lekt klart hjälpte Mars-männen honom hem i ett flygande tefat. Rymdraketen fick Mars-männen behålla, det var den finaste de sett. När han vaknade på morgonen var sängen full med månstenar. När han tittade ner brevid sängen stod där en pytteliten rymdraket som han aldrig sett förut. Den blev hans värdaste leksak.

Snipp,snapp, snut

Mardrömmarna tog slut

(Maya, Malte, Ahmad, Mustafa, Rstom, Astrid åk.1, Norberg)

*Sagan har editerats/förlängts, och kan komma att editeras ytterligare tillsammans med författarna ifall den blir utsedd att tryckas.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =

Besök oss på Facebook