cartoon-1295516_1280

POPCORNEN ANFALLER*

Jag heter Alicia och är 10 år. Jag ska få åka rymdraket. Jag tar med mig ett foto på min familj, mobilen, en kudde och lite kläder och min kompis Susanne. Jag är så pirrig.

 Nu har vi kommit upp i rymden. Den som kör min raket heter Markus. Plötsligt händer det. När jag ska ta en tugga av min macka går raketen sönder och störtar.  

Vi ramlar ur raketen och det blir en hård smäll. All packning är som tur kvar. Jag såg att vi landat på Bioplaneten. Allt var popcorn. Hur ska vi komma hem? Plötsligt kom flygande popcorn, oj nu kommer dom och vår raket är sönder….Vi ser ett popcorn hus och springer in. Där finns ett jättepopcorn. Han säger med arg röst att han hetter Magma-more och bestämmer på den här planeten. Han verkar rätt så snäll. Han frågar “vad är problemet?” och vi säger att vår raket är sönder. “Jag vet vad ni ska göra” säger han

 Magma-more följer oss till ett rum. Jag och min kompis Susan går in i det. Då säger Magma-more “Ni har blivit lurade” och smäller igen dörren. Vi blir rädda. Hur ska vi komma ut?

 Vi bestämmer att gå ut genom fönstret. När vi gör det ser vi att någon har lagat vår raket. Vi springer fram för att se vem det är…men det är ju Markus vår förare. Nu åker vi hem säger han. När vi är hemma kommer min familj. Dom är så glada att jag har kommit hem.

*Sagan har editerats/förlängts, och kan komma att editeras ytterligare tillsammans med författarna ifall den blir utsedd att tryckas.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 14 =

Besök oss på Facebook