fairy-1206837_1280

DE MAGISKA BLOMMORNA*

Pärson, Linda, Ines och Julia har en hemlig klubb. Pärson har läst i en bok att det finns magiska blommor i skogen. De bestämmer sig för att leta efter blommorna.

Dom packade och började gå. När de nästan var framme vid skogskanten satte de sig och åt mellis. Sen fortsatte de in i den mörka skogen. Där fick de syn på blommorna.

Av de magiska blommorna kunde man göra kärleksdrycker. Om man snurrade på blommorna kunde man se oknytt. De testade direkt och såg småälvor uppe i träden och småtomtar bakom stenarna. Om man höll i en blomma så kunde man önska sig saker. Blommorna var lite farliga också eftersom elaka personer kunde önska farliga saker.

När de stod där och funderade på vad de skulle önska sig började plötsligt en stor sten att röra på sig, och  sen ställde sig stenen upp och var ett troll. Trollet vaktade blommorna och sa “Vill ni använda blommorna måste ni bevisa att ni är goda människor. Gå hem, gör en god gärning och kom sen tillbaka hit och visa mig ett kort på det” . Julia gick hem och gjorde världens godaste mellis till sin lillebror, med chokladmacka. Linda gick hem och sopsorterade alla glas och burkar. Ines gick hem och skrev ett brev till sin farmor. Pärson gick hem och plockade en bukett blommor till mamma. Sen gick de tillbaka till trollet med sina bilder och han lät dem använda blommorna om de lovade att inte berätta det för någon annan.

Snipp, Snapp, Snut

Goda gärningar tar aldrig slut

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =

Besök oss på Facebook