Den här novellen från SPÖKHISTORIER från och av ORÄDDA barn har Loah skrivit. Han tror andra barn kommer gilla den för att den är så spännande, men inte bara barn, utan också tanter.

DEN MYSTISKA HALLOWEEN-NATTEN av Loah

Det var Halloween och David var hemma hos sin kompis Adam. De hade varit kompisar sen de var små och nu hade båda nyss fyllt 10 år. David visste att han kunde lita på Adam. Adam var en sån där kompis som alltid skyddade sina kompisar. David brukade skoja och säga att Adam var hans livvakt. De hade klätt ut sig till vampyr och spöke och nu skulle de ut och köra bus eller godis. Adams mamma kom ut i hallen just när de skulle gå.

– Gå inte in i någons hus, och var hemma senast klockan nio.

– Ok mamma, sa Adam också gick de ut genom dörren. Det var mörkt ute men lyste från alla husen på gatan. De gick gatan ner och knackade på alla husen. En del öppnade och andra inte, men de flesta gav massor av godis.

När de kom till slutet av gatan såg de ett hus som de tidigare inte sett mellan träden. Det var jätte-söndrigt. Dörren var förstörd och taket var trasigt. Adam tyckte det såg jätte-läskigt ut.

– Jag vågar inte gå dit, sa Adam.

– Är du rädd?, sa David.

– Nej, jag vill bara inte gå dit, sa Adam.

– Men om du inte är rädd så kan vi ju gå dit? sa David.

– Ok då, sa Adam. De gick fram till dörren och knackade på. Dörren öppnades sakta.

– Hallå! ropade David. Ingen svarade.

– Ska vi gå in? sa David. De gick in.

– Det verkar inte vara någon här, sa Adam. Plötsligt hörde de ett kras, som när ett glas går sönder.

– Kom vi går ut, sa Adam.

Adam var jätterädd. När de vände sig om och skulle gå ut blev de på något mystiskt sätt indragna i huset av någon de inte kunde se.

– Hjälp! ropade Adam.

De hamnade i en mörk källare.

– Det är någon här, sa Adam.

De kunde inte se någonting, det var jättemörkt och då stängdes dörren. De var fast.

– Släpp ut oss, ropade Adam.

De började banka och slå på dörren men den gick inte att öppna. De kände på väggarna. De var kalla och skrovliga, som grus. Det fanns ingen väg ut. Det här var det läskigaste de varit med om. Då hittade Adam något på golvet, det var en hårnål. De lyckades lirka upp låset med hårnålen och kunde äntligen få upp dörren och sprang ut ur rummet. De sprang runt i huset för att hitta en väg ut. Någon sprang efter, det såg ut som att han hade en mask men de vände sig inte om för att se efter. Vart var dom?

De hörde steg bakom sig som kom närmare och närmare. Det var som om dörren ut försvunnit. Till slut hittade dom den och sprang ut. De slutade inte springa förrän de kom fram till Adams hus. De ramlade in genom dörren och låste snabbt.

– Precis i tid, ropade Adams mamma.

Hon kom ut i hallen.

– Men varför har ni så bråttom? Vad har hänt?

Dom satte sig vid köksbordet och berättade allt för Adams mamma och pappa, men de såg inte ut att tro på deras historia. Till slut gick de med på att ta bilen bort till huset för att pojkarna skulle lugna ner sig. När de åkte iväg var Adam och David nervösa men kände sig ändå trygga i bilen. När de kom fram till slutet av vägen sa David;

– Stanna, här är det.

– Var? sa Adams mamma.

– Där! sa Adam och David samtidigt och pekade.

Alla tittade in i skogen. Huset var inte längre där. Adam och David visste att de aldrig skulle bli trodde så de sa inget mer. De såg aldrig ödehuset igen.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT FÖR-BESTÄLLA SÅ VI KAN TRYCKA

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =

Besök oss på Facebook